Loppisfynd!

På väg till Saltasviken går Lördag med Flisan så "hitta" vi en loppis! Tyvärr öppna den inte förens kl14 så vi åkte och sola sen tog vi en paus och åkte tillbaka, var inte alls långt från klipporna. Var tok varmt att gå inne i tält att leta efter fynd så jag gick bara inte och roffa åt mig en sak jag sett innan och sen ut igen, var smäckfullt med folk oxå så man kunde få panik för mindre.

  
Ljusstaken ska jag spraymåla vit eller blå, har inte riktigt bestämt mig än, Spegeln, ska jag just plocka bort spegeln på och bara ha som en boj. Båsa sakerna kommer att hamna ute på balkongen.

När vi gick längre in bland husen där loppisen var visa de sig att det var någon slags hembygdsdag så dom skulle ha auktion lite längre fram på dagen men de orka vi inte med, vad vi såg så var det inget vi var intresserade av iaf.

Sol, sol sol

Så underbart härligt! Hoppas detta fina väder även är om 3 veckor när jag har semester =) Skulle bara snabbt in och hälsa och säga att jag lever och njuter av sommaren. Idag blir det Saltasviken igen med Flisan så nu ska jag gå och packa badväskan.



Hoppas ni har en underbar helg i solen!


Fräääääääsch dag idag!

Jag och Flisan tog oss en tur till mitt favvo ställe såhär års, Saltasviken som ligger på Öckerö.



Vi låg här å gassa i solen hela dagen, var så underbart härligt!

 



Efter stranden så tog vi oss en shopping runda, och i en mysig butik så fråga dom oss om vi gilla skorpor, klart man gillar skorpor så då fick vi varsin påse men jättegoda skorpor, var kort datum på dom kunde inte fått sålt dom.



Köpte ett ljus för 7kr men fick en påse skorpor för 59kr. Verkligen en lyckodag idag! Dock är det ju jobb imorgon men till helgen är jag ledig igen, då jag och Flisan ut till Saltviken igen om det är fint väder, sambon jobbar så han kan inte följa med =(

IKEA 365+

Så kan man oxå döpa ett kakfat till... jag använder det dock inte till några kakor, utan till lite som man inte behöver ha i kylen. Ser så mycket mer levande ut och fräscht ut om man har lite grönsaker och frukt liggandes framme i köket.

 

Balkong projekt uppdatering

Hur går det egentligen med trätrallen?! Jorå så att... det går framåt. Pratade med min underbara svåger nu ikväll och han ska fixa så att reglar, brädor och ett helt gäng med skruv kommer hemkörandes till oss!! E han inte för go?! Så imorgon blir det till att ringa svärfar och fråga när han kan komma och snickra =)

GRATTIS EMSAN!

Idag är det din dag, grattis i massor!

Emsan är en go arbetskollega som fyller år idag, hon är även idag varit rökfri i 28dagar idag, så bra kämpat tjejen!


Kortet är taget på julbordet i Skansen Lejonet med jobbet 2008

Red Velvet Del 2

Så här blev resultatet

   

Som alltid är jag inte 100% nöjd, men under omständigheterna så fick det vara OK, men smaken var det inget fel på, smarrig som bara den!


Midsommarpresenter

Ja de fick vi allt, svärmor är allt bra snäll =)


Jag fick en sommarparfym, lukta härligt gott!




Marcus fick en alien liknande massage pillemoj, superskön att köra med på ömmande axlar å nacke som jag ofta har.

Dagens träning

Blev 30min på vibben och sen 20 min på crosstrainern, samma som vi körde i onsdags. Jag och Emsan har plannerat att träna 2ggr denna veckan och i nästa vecka kanske öka till 3ggr och även öka antal minuter på crossen. Känns bra att komma igång på allvar igen nu =)

Red Velvet

Fick ett recept på mailen av en kompis som testat en bakat en tårta på sitt 40-års kalas, sen fick jag syn på samma recept i den nyaste Buffén, tog det som ett tecken att jag bara måste göra den nu till midsommar. Gjorde tårtbotten igår och såhär såg smeten ut


Alldeldes röd... =) ni kan se lite på recepten hur den kommer att se ut, dock är den ju inte klar... blir den inte förens ikväll och då ska jag ta nya kort så ni får se hur den ser ut. Kommer nog inte se riktigt lika maffig ut som på bilden för de klarar man ju aldrig :( (Snacka om cliffhanger)

Glad midsommar på er alla!

Säsong 2

Då har Varuhuset Säsong 2 lanadat i mitt hem =) Har tyvärr inte hunnit börja titta men hoppas det kan bli något avsnitt på söndag avklarat


Tomatplantan

Har inte hittat vad det kan vara för fel på min tomatplanta, någon som vet?? Vill ju att den ska vara frisk och få massa goda tomater.


Såhär ser det ut på bladen, inte på alla blad men på en del och på en del är det större hål. Har ingen aning om var man kan göra åt de, behöver hjälp. Försökt att googla men hittar inte så mycket... men ger inte upp!

Ny pryl till balkongen

Var på Jimmys en sväng i lördags, var där och leta after skomakarlåda som jag ville ha till lite kryddor och örter på balkongen men det fanns ingen =( men hitta denna istället


Kommer göra sig bra när de blir klart där.

Ekologiskt godis

Hittade förut när jag var på MAXI ekologiskt godis, var ju bara tvungen att köpa och testa, tyvärr är det väl inget jag skulle vilja rekomendera för smakens skull :( var tyvärr inte så gott, smaka väldigt skumt men man vänjer sig säkert med att äta godis som är lite mer nyttigt utan ett sjuhelsikes massa kemikalier i och annan skit. Men eftersom det kommer mer och större utbud av ekologiskt så kommer det säkert inom snar framtid även gott eko godis =)


Foto lånat från Sjölunda Gård som gör godiset, på dera hemsida kan man hitta fler varianter av eko godis, gelehallon låter ju lovande så det får nog bli mitt nästa eko godis val.

Odlingar

Häromdagen käka vi av vår egenodlade ruccola, supergod =) Känns kul att kunna få lite nytta av det man odlar, inte bara att det står där och är fint. Befarar dock att vår tomatplanta fått något som äter på den så nu måste jag googla om det finns något att göra åt de.


Ruccolan till vänster, nu är den dock lite större.

Snart midsommar

Härligt! Det betyder att man får ledigt 3 dagar i streck :-D Me like....

Midsommar helgen kommer att firas i Dalsland, först på dagen på Baldersnäs




Har varit här på bröllop här så vet ju att det är väldigt mysigt. Här ska vi käka en sillbuffé och kanske ta en svängom runt stången... fast jag tar nog och tar mig en sväng runt i området och fotar, för här finns det massor att fota på =) Efter detta firande så ska vi givetvis fira vidare, så vi kommer att åka till Flisans mormors stuga och smaka på snapsen och grilla och spela spel och ha allmänt midsommaroligt! På midsommardagen blir det brännboll och sen på kvällen käk hos Lars på hans restaurang Brasseriet i Håverud, kommer nog bli minst lika trevligt.

Ha en underbar midsommar önskar jag till er alla!!

Liseberg

Liseberg är alltid lika roligt, åker det mesta e ju så sjukt kul med lite adrenalinkickar =) Lyckades få med min syster och min svägerska i Balder som dom inte testat förut, såhär såg de ut


Kunde inte sluta garva, Anta skrek och blunda hela vägen och Lena blunda och skrek och sa "aldrig mer".


Flumride är ju ett måste, trots att Marcus duckar allt vad han kan så blev han ändå blötast =)


Lite 3D film blev det allt oxå, e ju så jäkla coolt

Var en lyckad heldag på Lisberg med mycket skratt, trots bakis och trött =)


Klassfest

Hur kul som helst var det!! I lördags så hade några fina töser i vår gamla klass fixat med klassträff, och kan säga att det blev hur lyckat som helst, synd bara att inte fler kom men man kan ju inte tvinga dit folk och en del hade ju faktiskt giltliga skäl =)
Dom had hyrt en gammal skola som vi har haft klassfest innan i, faktiskt 3:e i raden nu sägs det, kommer nämligen inte ihåg den första men fick det berättat för mig att det hade ju varit två stycken innan. Ibland sviker minnet en verkligen.
Det härliga är att vi är som en familj vår gamla klass, även fast det är 13 år sen vi gick ut 9:an så känns et fortfarande som att man känner dom flesta, kan ju ha att göra med att vi gick i sama klass från förskolan (som det hette på den tiden) til 9:an. Visst i förskolan var vi en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp, sen hängde de grupperna i sig till 4:an då vi slog ihop och inte kunde skylla alla hys å bus på "andra" gruppen ;-)
Tack för en underbar klassfest, vi får verkligen se till att det blir en ny innan 8 nya år har gått, tror bestämt att det är MO´s tur, numera MS ;-) Har verkligen träningsvärk av allt skrattande


Här har vi den gamla skolan =) Vi tälta även här i vår ungdom med hela klassen.


Jorå en go bål hade dom allt fixat oxå, här lite modifierad med lite extra jordgubbar ;-) *Mumma*


Lite tävlingar, jag kom sist :-D



Härliga syrenbuskar som växer i omgivningen.


Helgen nalkas

Helgen är på ingång, jobbar imorgon sen är jag ledig fredag-söndag :-D Imorgon efter jobbet ska jag och Johanna åka till Torp på nattsudd ;-) Ska vi shoppa kvällen lång, sen styr min kosa till mammsen och på fredag är det skolavslutning som jag ska vara med på uppe i H. och på lördag... då ni... då är det klassträff!!! Ska bli så kul!!!

Uppdatering pågår

... därför det kan se lite "konstigt ut" =)

GRATTIS C & F

Idag har C & F blivit föräldrar till en liten pojk! =) Så roligt, synd att dom bor så långt borta bara =(

Balkong projekt #2


Hittade lite nya mattor som jag bara var tvungen att köpa till balkongen, en lång matta och även en liten vid dörren. Fast plocka bort den stor igen så den är ren och fin när trätrallen kommer på, Köpte även tabletter i samma stil,

Har blivit helt såld på marint med stjärnor :-D Har väldigt lätt för att bli såld på saker, försöker nu hitta sån't tyg på metervara, men verkara vara svårare än vad jag trodde. Har dock inte varit ute så mycket och tittat i tygbutiker utan mest på nätet så får väl ta och göra det.
Var även iväg och köpte lite frö och plantor med cykeln, kanske inte var så genomtänkt eftersom jag skulle ju frakta hem det oxå, plantorna var inte så glada på mig, tur det inet var så långt!

Köpte 4st jordgubbsplantor som jag plantera imin underbara sockerbitslåda =)

Köpte ruccola som fick på i en av dessa fynd krukor som jag hitta på en Duka butik här i staden som skulle läggas ner, så dom rea ut allt till 70%, fanns typ nada kvar när jag var där men hitta dessa två.
Jo köpte två stycken hink/krukor på min cykeltur oxå som jag sen försökte mig på att måla schablon på, kan väl säga att jag inte blev så nöjd, men man ska ju tydligen lära sig av sina misstag så vi får verkligen hoppas att jag gör det.

Hur det blev kan ni se här även att tomatplantan som dom sålde ut fick bo i den krukan, vet inte vem det är mest synd om, krukan eller plantan, får vi hoppas det blir några saftiga tomater bara *smaskens*

Balkong projekt #1

Planteringsbordet behövde sig lite nya kläder, den stod ju helt naken!!



Så kunde det ju inte fortsätta, så jag kom och tänka på att jag köpte ju tyg till mitt projekt sänggavel (nej det är inte heller klart, finns bara i mitt huvud än så länge) jo det tyget kan jag i vilket fall inte använda till de eftersom jag hade lite otur när jag tänkte när jag köpte det... ska inte gå in mer på de...

Så här blev det iaf


Den ska få ett skynke på andra sidan oxå, men eftersom det inte syns så har man konstigt nog aldrig lika bråttom med det ;) men den är på G, ska bara trä igenom tråden och skruva dit öglan som den ska fästas i så är det klart!!

Idag var svärfar här och mätte och upp mycket virke det kommer gå åt till trallen, så nu ska vi bara inhandla och bestämma dagar som han ska komma hit, blir väl någongång efter midsommar. *Jippi*

Ibland är livet bra orättvist!

Blivit sjuk med feber och halsont som nu börjar gå över i förkylning! Första gången jag blir sjuk sen i höstas och då är det samma vecka som Tjejvättern!! Blir så arg, vill verkligen cykla, har ju faktiskt betalat för att cykla!! Ska göra allt jag kan för att bli frisk tills på lördag, har varit hemma från jobbet nu igår och idag, imorgon är det min lediga dag så då ska jag oxå bara vara hemma och bli dunderfrisk. Men är ju så tråkigt att vara hemma, men samtidigt har man ju ingen ork eller kraft att jobba ner febern sitter som en igel i kroppen och det känns som något kört en rasp i halsen. Skulle nu vilja häva ur mig ett helt gäng med svordomar, men räknar till 100 istället och går och tar ett glas honungsvatten och en tablett fabror doktorn rekomendera!

Lite förslag på olika presenter

Alltid när man ska iväg på kalas så kommer man till den ständiga frågan, vad ska man köpa???!!! Eftersom jag varit på en hel del olika kalas det senaste har man ju sett vad dom har fått så tänkte nu lista lite olika här, har själv letat efter en likanande lista där man kan få förslag när man letat present men aldrig hittat något vettigt, mest varit olika upplevelser som kostar flera tusen, är ju inte riktigt det man ger i vanliga fall.

DOPPRESENTER
 - En fin filt/pläd (var ju det vi gav bort och den blev väldigt uppskattad, kan ni se på här)
 - En nappe i silver eller guld, eller en nappe med namn
 - Halsband, finns ju massor av olika varianter såklart, tex. hjärta, prinsesskrona, nyckelpiga, spöket Laban, Tummen, etc. Vill man inte ge bort halsbandet i en vanlig tråkig ask så kan man köpa en nalle att hänga det på. Eller varför inte göra en egen mer personlig ask.
 - Bok, en fin sagobok
 - Speldosa till vagn eller sängen
 - Handgjorda små tofflor
 - Fotoram
 - Gunghäst
 - Påslakan set till vagn/spjällsäng
 - Leksaker kanske brio tågbana, skallra, dragdjur, klossar etc. 
 - Lära-gå-vagn, BobbyCar eller någon annan slags "gå-bil"
 - CD-spelare
 - CD-bok eller CD-skiva
 - Cool nappflaska, finns sån från Lundmyrs som det står massa söta saker på
 - Sparbössa, finns fler än bara i silver eller från banken, finns tex en jättesöt Barbapappa.
 - Gipskit, så man kan gipsavgjutning av händer/fötter 
 - Presentkort hos någon fotograf
 - Barnmöbler, hylla, eller bord och stolar, matta, lampa, gardiner etc.
 - Babyvakt, kanske mest för föräldrarna =)
 - Registreringskylt till vagn (har visserligen varje kotte)
 - Nalle
 - Docka, Skrållan kanske, ska ju börjas i tid (om det nu är tjej som man tror kommer leka med dockor i framtiden)
 - Haglöf Tight XS, ryggsäck, så söta, eller någon annan väska av något slag.
 - Fotoalbum
 - Någon samlings saker, om man vet att man kommer att köpa födelsedagspresenter och julklapper ett gäng år framåt. Kan vara en serie med glas, bestik, eller början på en servis.
 - Sen har vi ju dom vanliga klassiska doppresenterna i silver och tenn, kanske lite uttjatat men det funkar alltid.

KONFIRMATONSPRESENTER
 - Digitalkamera
 - Psalmbok
 - Halsband/armband/örhängen/fotlänk, tex till killar kanske ett silversmycke i en läderrem.
 - Klocka, behöver ju inte vara en dyr silverklocka, köpte till några av mina syskonbarn ACCENT klocka vilket verka vara mycket uppskattat.
 - Fotoalbum
 - Pengar såklart, det var ju det man ville ha själv iaf, vill man väl alltid kanske :-D men man kan ju köpa en sedelklämma/plånbok/etui att lägga pengarna i.
 - Dagbok
 - Snygg väska (ryggsäck, handväska beroende på kön och behov)
 - Presentkort till att få naglarna fixade (om det nu är av det könet som skulle uppskatta det och har det intresset)
 - Kokbok
 - Presentkort på någon upplevelse, kan vara allt från Ballongtur till Göteborgsvarvet
 - Fräcka glas från tex Lasse Åberg 
 - Presentkort till favoritbutiken
 - Bok, finns så många olika böcker för alla tycke och smak tips är att skriva något fint i bokens pärm kanske en liten dikt eller bara vem den är ifrån och när.
 - Tavla
 - Intresserelaterat, är konfirmanden i fråga intresserad av foto, köp då tillbehör till dens systemkamera, eller en bok om foto eller en kurs i fotgrafering, eller ligger intresset i bilar så kan man köpa biljetter till något evangemang, monsterjam, stcc, rally eller liknande eller någon film eller bok om ämnet.
 

STUDENTPRESENETER
Mycket samma som konfirmation egentligen, fast här ligger det ju närmare i tiden att personen i fråga ska eller redan har flyttat hemifrån och behöver säkert massor med saker till sitt nya/kommande hem.

 - Kokbok
 - Mixer, vattenkokare, kaffekokare, våffeljärn, smörgåsgrill, elvisp. brödrost, juicepress sodastream, wokpanna etc etc.
 - Rakapparat, locktång, platttång, hårfön 
 - Smycken så klart av alla de slag (ring/halsband/fotlänk/örhängen/armband)
 - Klocka
 - Glas, öl, snaps, vin champagn, de mesta går nog hem =)
 - Pengar och presentkort
 - Fotoalbum med bilder från personen var liten fram till studenten eller ett tomt så dom kan sätta in sina egna bilder.
 - Tavlor
 - Vas och skålar, astråkigt jag veeeet men dom kommer till nytta om si så där 5-10 år ;-) 
 - Kapsylöppnare som räknar hur många öl/cider man öppnat eller en fräck vinöppnare.
 - Upplevelse, konsert, musikal, evangemang, fallskärmshopp, Vasaloppet finns massor är ju beroende på intresse.
 - Digitalkamera
 - Datortillbehör  tex extern hårddisk, usb minne, mus, webkamera, laptop fodral etc. (om det finns intresse för det)
 - Vatten/vin karaff med tillhörande glas eller muggar etc.
 - Slips med tillhörande manschettknappar och slipsnål
 - Smykesträd
 - ljustakar och ljuslyktor.

Vad man än köper till vilket tillfälle som helst så ska man tänka på vad just den personen gillar och kommer att uppskatta, man ska inte tänka så mycket på vad andra tycker eller vad som är brukligt att ge vid det speciella tillfället!


Ännu mer presenter...

Vet inte riktigt vad jag gjort för något annolunda just iår för tycker jag fått massa massa presenter, mer än tidigare iaf =)

Kakfatet och det jag prata på jag skulle få av mammsen, ser ni här

Vase, sockerskålen och gräddkannan är arvegods tror det var från min mammas farmor men kakfatet tillhör egentligen inte alls det men det ser ut som att det skulle kunna göra det =) Mycket fint är det iaf. Och nej, det ska inte stå ute, tog bara kortet ute eftersom det blir så mycket finare då.

Fick present av mina systrar också
 
En härlig sjal, var så mjuk å go, och två svarta ljuslyktor som kommer passa perfa här hemma.

Var på vägen hem till Askeslätt och kolla in vad jag hade i egentligen köpt på alla auktioner jag varit på, och det var en hel del! Mer än vad jag trodde. Dock dock jag inte med mig allt, utan bara två grejer


Dessa två blev det, har bara ställt det lite provisoriskt nu. Kommer att komma en trätrall på balkonggolvet så smånningom, svärfar skulle hjälpa oss med detta, vet dock inte när vi kan få till det. Tar nog ändå en helg att lägga på det med all sågning och mätning å grejer.

52 års kalajs i Bygdegårn =)

Det var inte helt fel det, börja med en välkomstdrick och en tipspromenad  på hederliga eljusspåret, kan tilllägga att vårt lag vann!! =)
Sen blev vi bjudan in och då var det uppdukat med en very nice buffé med massa god mat och dryck (kanske lite väl mkt dryck om man tänker på hur jag mådde igår, OMG, fattar inte vem som tjata hela tiden på att jag skulle dricka?!)

Winberg stod för musiken, lika bra som alltid, dansa och drack å tjöta med folk natten lång! Himla kul var det.... Tack Malin och Ramona för en himla rolig fest!

Tänkte jag skulle haft med något kort från festen, men har suttit och bläddrat igenom alla och kom fram till att för allas bästa låter jag bli ;-)

Konfirmationen

Var i Hede kyrka så man kände sig ganska så hemma. Fint väder, solen gassa så det blev ganska varmt i kyrkan. Nattvard och konfirmationsredovisning var allt på samma gång så vi satt en stund i kyrkan men tiden gick ganska fort då det var en del olika slags sånger och små korta förställningar. =)





Hede Kyrka, är är man döpt och konfirmerad, får man se om man blir gift och bregravd där oxå.


Här är en av gästerna som fick ganska mycket uppmärksamhet, men man kunde ju inte låta blir denna underbara lilla varelse som är 12v gammal och heter Morris! Så himla mjuk... kändes precis som han haft hårinpackning i pälsen =)
Här har han hittat lite presentsnöre som han leker med.

Halsont =(

Men då får man äta glass!!!! :-D


Mmmmm min favvoglass!

RSS 2.0