Pysselverktyg

Äntligen fick jag några timmar över att pyssla i söndags, gjorde lite kort.
Finns en hel del verktyg som gör att pysslandet går lite enklare, tex en värmefön för embossing, innan använde jag en vanlig brödrost funka fint då när man inte testat något annat, nu skulle jag inte kunna vara utan min värmefön.


En enkel skärmaskin, finns i alla möjliga prisklasser själv har jag köpt en billig variant som har funkat fint nu i 2-3år, dock börjar den bli lite slö nu.



3D-kuddar, får man lite liv i korten när man använder sig utav dessa.


Limpenna, denna underbara uppfinning. PysselJohanna visa mig denna. Den går verkligen inte att vara utan när man ska limma små små saker, tex bokstäver. Då gör man på ett smart sätt som såhär,


Steg 1 - är att plocka fram det man behöver, limpenna, tejp, pappret man ska sätta fast i detta fall en bokstav på och givetvis bokstaven, sen


Steg 2 - Ta en lagom stor tejpbit, gör den mindre klistrig genom att tex sätt den på handen och dra bort den igen, sen tejpa fast bokstavens framsida och vänd den sedan om


Steg 3 - använd nu limpennan och sktryk på limmet


Steg 4 - Sätt nu bokstaven på plats och dra bort tejpen

Har ni ett helt ord så ta då och placera ut ordet och sedan sätt en tejpbit över hela ordet, blir så mycket lättare att få alla bokstäver på "rätt" plats och det mellanrum, höjd etc  man vill ha.

Hoppas ni förstod hur jag mena, annars får ni gärna fråga =)


Mycket som ska fixas!

I detta nu är det 9 dagar 17 timmar och 40 minuter kvar till planet lyfter från Landvetter till Miami! Är en del att tänka på när man ska resa, iaf om man är som jag och vill ha ganska mycket plannerat och vill ha stenkoll. Men inser ju att jag inte kan ha stenkoll och det är ju ganska kul att inte ha det... =) Gäller bara att kunna släppa taget om min stenkollcell. Ja som ni säkert förstått har jag ju börjat packa, de ska packas solskydd, SKOR, kläder solglasögon, batterier, kameror å massa massa mer. =) Kan kugna er med att väskan är faktiskt inte full, bara till hälften ungefär. Det bästa med att packa tidigt är att då kan man rensa i sin packning flera gånger, så har redan plockat bort 4-5 klänningar och ett gäng linnen och några kjolar. Det som jag gör nu är att ladda upp batterier till kamererna jag ska ha med och tömma minneskorten så det finns plats till härliga bilder och filmer. Vi ska nämligen filma en videodagbok, sen återstår det ju att se om det är något material som går att visa för andra än oss själva ;-)
Det svåra är ju att vi ska besöka olika ställen med så olika temperatur, i Miami kommer det nog ligga runt 25 grader medans i N.Y kommer de kanske ligga mellan -10 och 0 grader. Känns iofs som ett ilandsproblem....




Pass!

Sicken surr det är angående det här med giltligt pass till USA, har haft fler omtänksamma vänner som säger att jag måste kolla så jag har ett giltligt pass till USA, tackar självklart för alla goa vänner som bryr sig och som vill mig väl.
Dock fick ju detta stooora griller i huvudet på mig, vill  ju inte bli stående och i nte få komma in i USA. Men tyckte samtidigta tt jag har ju ett pass som inte går ut förens 2014 så varför skulle inte de funka?! Har sökt och letat på nätet och alla skriver lite luddigt angående passregler till USA men hitta till slut på Luftfartsverkets hemsida en text som jag äntligen förstod hur dom menar.

"Svenska medborgare får resa till USA som turister utan visum om vistelsen inte överstiger 90 dagar. Men numera ställer USA kravet att pass måste vara maskinläsbara för inresa utan visum. De flesta av dagens svenska pass uppfyller dock detta krav. För inresa med ett icke-maskinläsbart pass krävs visering.  För säkerhets skull bör svenska resenärer till USA alltid bekräfta gällande viseringsregler med amerikanska ambassaden i Stockholm. USA ställer också krav på att pass som utfärdats från och med den 26 oktober 2005 ska innehålla biometrisk information. De svenska pass som utfärdats från och med den 1 oktober 2005 innehåller biometri och klarar därmed kraven. Pass utan biometri som är utfärdade innan USA:s krav trädde i kraft gäller för inresa till USA utan visum hela giltighetstiden."

Mitt är utfärdat 2004 och är då alltså giltligt även om det inte har biometri. Men ändå är jag nojjig.... tänk om man står där och får åka hem igen.... :-S

Backup!

Ser dagligen människor som kommer in och är förkrossade för att deras bilder och dokument är borta. Dom har inte haft någon backup, eller som många gör... dom flyttar över alla sina bilder och dokument till en bärbar hårddisk och kallar det då backup, men det är ingen backup!! Backup är när man har informationen på fler ställen än en.
Så  jag råder er alla till att ha backup. Lägg era bilder på extern disk + ha dom på datorn eller på två olika externa diskar. Externa diskar är elektronik dom också och tro det eller ej men dom går också sönder tyvärr. Själv har jag mina bilder på två oliak separata diskar + har på datorn. En del av bilderna har jag öven brännt ut på dvd-skivor. Har tänkt att bränna ut eller ta en av mina fyra externa diskar och lägga i mitt vapenskåp, då ligger dom säkra. För vet ni... får ni inbrott eller branden härjar i ert hem är det kört med bilderna. Nu behöver man ju inte ha dom inlåsta kanske, men varför inte bränna ut på dvd eller ha en extra extern hårddisk och lägg hemma hos föräldrar eller syskon, ni lär ju inte få inbrott, vattenskador eller brand samtidigt.
Finns även brand och vattentåliga lådor att köpa som man kan förvara disk eller skivor i, behöver inte ens öppna den för att komma åt och lägga på mer backup vid behov. Kostar inte mer än 400kr - kan vara en billig försäkring till att få behålla bilder.


Har jag köpt en sån själv?! Nej inte än tyvärr...

Ebay

Har förstått att det är många i detta avlånga land som inte förstått hur bra det är med Ebay och att det inte alls är krångligt och att man inte blir lurad om man är uppmärksam och läser noga och inte förhastar sig.
Fick idag leverans på en märkesjacka från China, ingen kopia och är det kopia är det en grymt bra gjord kopia. Tog inte ens en vecka att få den från det jag satte in pengarna. Har tidigare köpt ett gäng med skor och även lite andra smågrejor.
Det man ska skaffa sig först är ett Paypal konto, används inte bara för att betala Ebay auktioner, utan vissa webbutiker kan man betala med detta. Känns säkert och butiken eller säljaren får aldrig reda på ens kontonummer eller tex. Visa kortnummer. Finns en till som heter Payson som funkar lika bra men används oftast inte av säljarna på Ebay.
Sen skaffar man sig en inloggning till Ebay så är det bara att söka på något man är ute efter. När man väl hittat prylen man vill ha och känner att det är bra pris etc det är då man MÅSTE kolla om säljaren omdöme, läs gärna vad andra köpare skrivit om just denna säljare, kontrollera att dom levererar till Sverige och vad frakten ligger på, jämför med andra auktioner om priset och frakten verkar vettig. Har man frågor om varan så maila... dom brukar oftast svara ganska fort.
Så nu iväg å fynda nu =)

Underbart skåp!

Ännu ett fynd på Tradera, köpte det för ett tag sen men nu har det kommit på plats och fått i sig lite innehåll.


Foto: Cina - Ixus 100is

Är verkligen supernöjd, tittar på det nöjt varje gång jag går in i köket.

Matmuffins

Min vän Kikan hade ett inlägg i sin blogg om matmuffins hon hade bakat, tyckte detta verka jättebra alternativ till mellis eller när man behöver något litet före eller efter träning. Så igår testa jag att göra dessa jag med, fast jag gjorde om det lite... som vanligt =) Bytte ut vetemjölet mot rågsikt och oliverna till soltorkade tomater.
Såhär blev dom, jättegoda!


Foto: Cina - Ixus 100is

Kommer att göra dessa fler gånger men ska då testa att ha lite andra ingredienser då, funderar på att lägga till ruccola som man fräst lite snabbt i stekpannan med vitlök.


Härligt med snö

Hoppas nu att snön kommer ligga kvar ett tag, och sen när den töar bort kommer våren :-D Så som det var förr... eller så man vill komma ihåg att det var iaf.


Lysegården Jan-2010
Foto: Cina - Ixus 100is


Lysegården Jan-2010
Foto: Cina - Ixus 100is


Håverud Jan-2010
Foto: Cina - Ixus 100is

Efter man varit ute å skottat bort massa snö är det skönt att komma in och sätta sig framför brasan hos svärmor.

Foto: Cina - Ixus 100is


Te Tips!

Har hittat ett nytt väldigt gott te, eller nytt å nytt...nytt för mig iaf =)


Trettondedag jul

Jaha och hur många vet varför det är en röd dag denna dag? Jag visste de då inte... har ju alltid varit så så man har inte tänkt så mkt på vad det är för speceillt med just denna dag. Men sån tur är finns det ju Wikipedia :-D
Ledig har man ju fått vara idag iaf, va ju inte helt fel med sovmorgon! Sen upp å städa och försöka få ordninig... känns som ett evighetsprojekt... men lite kul är det ju oxå.
Haft besök idag av en supergo liten kille och hans trevliga föräldrar. Vi bjöd på fika, hade gjort en fruktsallad som blev omtyckt. Hade jordgubbar, passionsfrukt, kiwi, päron och banan, hackade i lite mynta, rev lite citronskal och hade även i honung. Till detta serverade vi en supergod varm vitchoklad sås (vitchoklad och grädde).
Fick vi även en gåva i form av en jättefin lykta


Tack C och M för lyktan och för besöket!

RSS 2.0