Härligt med vår!




Canon IXUS 100is  - 2009-04-24

Noooostalgi!

Helt underbart med nostalgi!! Börjar man bli gammal när man dras sig till minnes vad för olika barbies man hade :-D


En sån här hade jag! Är från 1986, finns nog kvar i någon låda, kanske dock lite kortare hår och inte alla kläder kvar =)


Klart man hade denna!


Sån här fick jag utav pappa, ska berätta hur det gick till.
Kommer verkligen ihåg det som om det vore igår... satt hemma på golvet i vardagsrummet en lördag eller söndag och lekte men min koffert med massa barbies... blev så arg.. försökte fuxa till en himmelssäng till min barbie, blev så arg när det rasa hela tiden, men så kom pappa och tyckte att jag inte skulle vara så arg så han sa att han skulle köpa mig en barbiesäng, jag blev ju överlycklig! Mamma kommer och bara "Men Curth, vet vad en barbiesäng kostar?" "kan väl inte kosta många tiorna!" :-D hehe han hade inte så bra koll på sån't kan man säga... han fick punga ut med 300kr kommer jag ihåg, detta var då 1985 =) Helt underbart minne!


Denna var min finaste mörkhåriga barbie =)
Fanns jui nte så många som var mörkhåriga, nästan alla var blondisar så jag var glad när jag hitta någon som var mörkhårig oxå som man gilla.


ÅÅÅÅÅ min favvo!

Hittar hur mkt som helst när man surfar runt, då kommer minnen tillbaka om sitt liv man hade med sina barbies =)



Japps...

... jag gjorde det. Tvinga mig själv upp imorse kl07.00, redan 07.15 stod jag utanför porten och började min jogging tur, solen lyste så det var faktiskt helt underbart ute. Bidde 2,5km, lagom för mig en sån tidig morgon.
Man är så knäpp... joggade förbi en busshållsplats där det stod några folk, klart man måste jogga ganska snabbt förbi... hur trög får man vara... då var jag ju så trött sen när jag kommit en bit förbi så jag var verkligen tvungen att lunka fram :-D VArför ska man höja tempot bara för att det står några trötta stackars människor och väntar på bussen!? En sak är det kanske om man är singel och mannen med stort M står där! Men spm imorse... såg verkligen inte vad det var för några stackare som stod där.... så knäppt hjärnan fungerar ibland!

Nedräkning =)
Vårruset - 13 dagar kvar
Hisingen runt - 17 dagar kvar
Blodomloppet - 34 dagar kvar 
Tjervättern - 44 dagar kvar

Om man vill få sig några härliga skratt kan man sitta och lyssna på 5 killar som försöker sig på att spela rockband :-D HAHA roligast är att höra den som försöker sig på att sjunga... härligt med glädje!

13 dagar kvar





till Vårruset! Hmm har ju mest cyklat och spinnat de sista så nu får jag minnsan börja jogga! Har bestämt att jag ska stå upp imorgon och jogga innan vi cyklar till jobbet, jag bara SKA göra det!

Nytta...

... fick jag av min mortel som jag fick förra året när jag fyllde av mammsen. Köpte för ett bra tag sen el multipack med olika salt på IKEA, oftat är det ju lättast att kross lite salt i handen och ha på maten, men när man vill ha lite mer, tex som i matlagning så fungerar et ju klockrent att krossa i morteln och ha i maten.

Just idén med olika smaker på salt borde göra stor succé här i Sverige, svenska älskar ju salt mat =)


Hundvalpar!

Var för ett tag sen och hälsa på min bror och hans sambo i Lysekil, dom hade precis fått små små valpar, var så himla söta!

Här kommer bilder på dom så klart!






Här är pappan till valparna! Syns inte så bra på bilden men han är alltså nästan lika liten som sin valpar trots att valparna bara är 2 veckor gamla på dessa korten :) Helt otroligt att han kunde få till de med Grynet (som mamma heter) så att det blev 6st valpar! Fascinerande =)

Liten bilder från mina cykelturer förra helgen =)









Strålande sol!

Så härligt ute som man vill aldrig gå in! Idag har vi givetvis varit ute på cyklarna en sväng.
 

Härligt med sol!!


Här står våra cyklar och väntar på oss =)

Har även äntligen rengjort och behandlat soffan, står att man ska göra det 6-12ggr/år, är det verkligen folk som gör det så ofta???

Rondellen - Påsk!



Såhär ser rondellen ut Påsk-2009! =)
Ett megastort påskägg i mitten och så är det två nallar som fått klä ut sig till häxor som sitter på grenen. Står även en lite påskhälsning från Mölndals kommun, mkt trevligt!

Min nya cykel!

Världens bästa svåger ringe och sa att min cykel hade landat i Uddevalla.... Glad blev jag minnsan. Ringde min sambo som hade bilen, han kom hem med bilen bums och hade satt på draget och hämtat cykelstället, väldens bästa e han! Love u =) Tog med mig Flisan som var på besök, vi hade käkat min nya favvorätt - hemmagjord pizza! Smaka på just denna typ att fyllning hos våra vänner i Lerum, var ju så god så jag har gjort den flera gånger efter det.



Jo så vi styrde mot Uddevalla i det fina vädret. Innan vi hämta cykeln så var vi ju tvungna att gå in på Blomsterlandet, sån här fina blommor såg vi där,


Anemon


Såna här konstiga blommor såg vi,


Okänt dock vad dom hette, stod inte :(

HItta en fin kruka som jag köpte, men jag ska ha den som ljuslykta,



Nej så var det ju dax för cykeln!! Här har vi hämtat den och fått på den på stället,



På vägen hem passa vi på att titta på den underbara utsikten,


Uddevallabron.


Lisa står och blickar ut över det härliga havet.

Men nu har jag och cykeln kommit hem, han få sova inne i lägenheten inatt, så får han träffa sina 3 kompisar i förrådet imorgon :-D



Påsk!

Så har påsken kommit! Härligt, hade sån röta att min lediga dag var idag sen har vu ju stängt fredag-måndag så blir riktigt långledig. Behöver jag känner jag, har inte motivation alls på jobbet och är bara trött. Men efter påsk hoppas jag att  det kommer tillbaka, blir så tråkigt annars :(

Jo idag är det min tur att vara påskhare! Har varit inhandlat diverse grejs för de.

Detta kommer Flisan att få idag (hon är på väg hit nu i detta nu)


Är en söt liten anka som kman kan trycka på kvackar den så roligt!  Hitta även lite småpryttlar som hon kan använda när hon pysslar med kort och halsband, åsså lite godis såklart =) Hoppas hon blir glad!

Fick ju fixa lite till min goa sambo oxå


Likadan anka fast mer killig då :) och en del av hans favvogodis.

Så här lät ankan
/>



Fick ju även köpa lite till mig själv! ;-)


Har länge letat efter en håltång men bara hittat svindyra men nu hitta jag till bra pris och fick öven en nittång på köpet, kanon!

Rulltårtan!

Ja det blev alltså små enkla påskbakelser som jag hade med mig igår som fika till jobbet. Gjorde först en rulltårta som jag sen gjorde fyllning till av vispas grädde och hallonsylt.



Sen dela upp i lagom bitar och sen spritsa på grädde och lade mandarin klyftor på.



Brukligt är ju med en persikohalva, men ser inte det lite skevt ut med att blaffa på en stor persikohalva?? Tycker jag så jag tog mandarinklyftor istället =)

"Carrie-halsband" blev till "Cina-halsband" :)

Så har jag fått mitt "Carrie-halsband" men står ju Cina då såklart =)

Tyvärr känns de som att längden blev lite väl lång :( men kanske man kan fått fixat hos någon som kan sån't.


Suget i pryltarmen tog över hand!

Var bara tvungen att ha denna kameran! Ha länge velat ha en liten kamera som jag kan ha i ficka när man inte har plats att ha med sig sin SX1. Så idag slog jag till =)



               

Visst är den läcker? Inte bara läckerheten som lockar mig utan stroleken, får plats i fickan utan att det ser dumt ut och bildkvalitén är grym för att vara en kompakt kamera, har många smarta funktioner jämfört med min gamla Ixus 55 som jag haft hitils som min 2:a kamera. Inväntar dock väskan till den... får se om den kan vara något att ha.

Härlig dag!

Varit en hyfsat bra dag idag!

Spiningen gick fint, svettades som en tok som man ska :-D Fick besked om att min cykel är nu beställd och kommer kommer strax innan påsk eller strax efter påsk! Jiiiipppi... när den kommer är det dax för träning utomhus. Denna bidde det till slut,



Fick även mina filmer idag som jag beställt... dessa var det,



Varuhuste är ju såå kult! Ska försöka se ett avsnitt ikväll redan... har faktiskt bakat ikväll oxå... vad kan jag inte avslöja förens imorgon.

Joooo såklart.. min härliga goa kollega och kär äkta vän har startat sin blogg idag, den hittar ni här



Herregud, igår, jo då kom påskharen med ett påskägg till mig, med massa sura godisar så påskharen känner mig ganska väl ;-)

Nej Varuhuset ligger ute på bordet och skriker efter att bli sedd!

Hej hopp!

Dangerous Goods

Skrev om tidigare att jag shoppat lite halsband, och efter tips från Kikan i hennes blogg om ett "Not for Sale" armband som hon köpt, så bestämde mig för att besälla även jag, dock kunde jag ju inte bestämma mig för om jag ville ha armbandet eller halsbandet, så de blev som jag brukar göra - det dyra alternativet - köpte båda! Men var ju för en mycket god sak. Borde finnas mer av sån't.


"Människohandel pågår dygnet runt i hela världen. Till Sverige transporteras årligen hundratals kvinnor och barn för sexuellt slaveri. Vart och ett av dessa fall innebär en personlig tragedi. Handeln med människor har en klar koppling till andra former av internationell organiserad brottslighet, såsom narkotika - och vapenhandel. Samverkan mot Trafficking har till uppgift att med gemensamma krafter motverka människohandeln.

Som ett led i kampen mot människohandeln har Dangerous Goods formgivit smyckena "Not for sale".
Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel. Minimum 40-50 kr av varje smycke går till en fond som startas av Insamlingsstiftelsen Samverkan Mot Trafficking och avsikten är att, i första hand, göra insatser där samhällets resurser inte räcker till. Det kan handla om mammor utsatta för människohandel, som stannar i Sverige en längre tid för att vittna. Hemma väntar kanske ett eller flera barn. Här behövs ofta omedelbar hjälp, såsom mat och kläder. Konkreta insatser kan vara avgörande för att de utsatta kvinnorna skall få kraft till att återta kontrollen över sina liv."

Källa: Dangerous Goods


Cykel...

Blir nog inte Nishiki cykel, blir nog en Merida. Har tittat på dessa...





Ska åka iväg och titta och klämma irl idag. Tyvärr står det ju inget om vikterna på cyklarna och det är en ganska viktig bit för mig, vill ha den så lätt som möjligt. Är ju en av de största anledningen till att jag byter upp mig + antal växlar, nu har jag 7st! Vill ha mer... =)

Mmmmm fredag...

... så härligt! En riktig fredag oxå! Me lika a lot :-) Då undrar ju ni såklart vad är en låtsas fredag?! Jo det är en fredag när man jobbar på lördag, men jag är LEDIG imorgon, känns sjuuukt skönt att vara det.

Sitter här å njuter av dragsters :-D mmmm e så gott! Ska även mysa med lite dipp och morots och gurkstavar sen när jag ska fortsätta kolla på Dr Quinn. Lånas DVD box, men säsong 1 och 2 av syster yster.

Farligt...

... att sitta och surfa runt på massa fina smycken på lördagskvällen samtidigt som man dricker lite rött ;-) Gjorde då lite beställningar, inte som jag glömt bort heller direkt, men på tisdagen damp bestllningarna ner i brevinkastet!
Var sugen på att ha lit enya smycken så kom på att min vänn Kikan en gång visat på hennes blogg ett väldigt snyggt armband, så jag surfa runt till jag hitta det på ett ställe och beställde det + även halsbandet. Något jag kanske inte hade beställt om jag hade varit helt nykter, alltså båda delarna :-D  Bilder kommer inom kort.

Hamnade även på en annan sida som oxå hade mkt fina smycken, blev att jag beställde 2st halsband därifrån oxå, Här är bilden på ett härligt vårigt halsband,



Bilder på dom andra kommer inom snar framtid!

Dax att få in sig frulle och ge sig av till jobbet! Tjing Tjong

RSS 2.0