Cupcakes och trevligt besök!

Har haft tre härliga tjejer på besök här idag. Vi käka. tjöta, titta på kort och spela buzz =)



Jag äääälskar turkost! ;-)

Varuhuset Säsong 3

Då var det dax för en ny säsong, blir lika överraskad varje gång det kommer en ny. Trodde det bara var en säsong men har nu tagit reda på att det gick 60 avsnitt så det borde komma 5 säsonger, dock hittar jag inget release datum för säsong 4 och 5 än. Varuhuset gick under perioden mars 1987 till april 1989, kanske inte lika bra nu som då men är ändå riktigt kul att se det igen.


Godis e gott =)


Nya Orkidéer

Inhandlade två stycken helt underbara orkidéer, är inte vanlig "brud orkidéer" utan en annan sort som heter Dendrobium Phalaenopsis, men exakt vilken stod inte tyvärr :(





Kortmakaren

Idag var jag och Flisan i Floda hos Kortmakaren, efter mycket om och men så hamna vi rätt =) Fanns såklart hur mycket som helst att köpa med sig hem, dock hade dom inte plockat fram julstämlpar eller papper än vilket var synd men fick ändå be dom plocka fram ett par stämplat som jag visste att dom hade som jag så gärna ville ha.



 
 
Fick försöka begränsa mig själv i shoppingen, hade från bröjan 8st olika papper men fick välja hälften enligt mig själv så dessa blev det. (Bara att klicka på bilden så får ni upp en större bild)


Så lite stämplar då. "God Jul" och "En Pojke" stämplarna var det 70% rabatt på!

Såååå skönt!

Imorgon är jag ledig och då ska jag och Flisan åka till Floda till Kortmakaren och se om vi kan fynda lite nya pysselgrejor, ska bli spännande. Har aldrig varit där innan så GPS:en får nog följa med =)

Ikväll ska jag vara uppe sent... så härligt, inget att man behöver tvinga sig isäng tidigt för att man ska upp å jogga och jobba. Klart blir nog en sväng till gymmet efter Floda besöket men är inte samma sak för då har man ingen klocka som jagar.

Män som hatar kvinnor

Igår kom min film hem!  Män som hatar kvinnor.

Tittade på den igår kväll och den va verkligen så bra som alla säger, helt grym! Har ju läst boken, dock läste jag den när den kom 2005 så kom inte ihåg så mycket men vissa saker kom man ju på.

Se den!

Bräckboden

Innan vi åkte upp till Mora i fredags så gjorde vi ett besök på Bräckboden i Kungälv, där hitta vi faktiskt ekologiska Marie kex och några väldigt goda salta kex. Självklart blev det ju lite av de mer "vanliga" sorterna oxå, som ballerina och singoalla.


Vasastaffeten

Snart bär det av till den årliga Vasastaffeten. Är inte med och springer själv utan brukar få stå för bilkörandet och fixande med alla olika sortes ting, Är iaf skitkul!


Rosa pannband är ett måste så vi hittar varandra, Caroline testar hur  honvill att det ska sitta =)


Här kutar Marie iväg och ska ta sig an sin sträcka


Här kommer Andreas i full speta (längst upp i backen)


Vissa hade väldigt konstig uniform att springa i (detta är ingen ut vårt lag)

Alla bilderna är alltså från 2008

Även iår ska vi få bor hos våra vänner David och Marie som har ett underbart hus i Nusnäs, så här fin utsikt har dom ut över Siljan från vardagsrummet



Grilltajm

För ett tag sen var vi hos några vänner och grilla, och då bjöd dom på en så smarrig kaka som Ann hade bakat, här kommer bild och recept. =)



3ägg
3dl socker
150g malda nötter (jag hade hasselnötter)
1tsk bakpulver

Vispa ihop ägg och socker, blanda i nötter och bakpulver. Häll i smörad och bröad form med löstagbar kant. Ställ formen längst ner i ugnen, 175°C, 40min. Låt kakan svalna.

3dl vispad grädde
3msk kallt kaffe (det använde inte jag)
2msk socker
1msk vaniljsocker
3msk kakao

Blanda grädden och kaffet. Blanda i hop de torra ingredienserna och rör ner i grädden. Lägg grädden mellan eller uppe på tårtan.

Tack Ann och Andreas för en trevlig kväll och sååå smarrig kaka!

Skatås

Idag efter jobbet åkte vi upp till Skatås och sprang en sväng, var ganska mycket folk när det är så fint väder. När man springer 5:an så springer man förbi dessa söta troll




Bilderna är tagna 2006 med en Canon S3 is

Balkongen är nu lite mysigare med lite inredning

Har nu inrett balkongen lite grovt, är vissa detaljer som inte är på plats eller ska ändras. Sen ska vi ju även byta ut möblerna till några som min mofar gjort iordning - känns extra kul att få ha dom eftersom min goa morfar inte finns i livet längre.








Crazy Creek

Imorse gick jag ner i förrådet och tog fram mina inlines som inte varit ute och rullat på 4 år.  Det var ovant kan man lugnt säga, man känner av de ganska så snabbt i ben och fötter. Men var ju lite variation till morgonjoggningen. Tur det inte är backar i området för att bromsa är inte riktigt min grej. Men har tänkt mig att variera inlines med joggningen på mornarna så jag får väl öva på det här med bromsning.

Over and Out!


Längtar

Hoppas snart på att Johannis får sin lille bebis snart! Är inte så långt kvar, undra vad de blir...?! Ibland tror jag en liten pojk och ibland en liten tös, är kluven, lär väl visa sig inom en snar framtid.


Håller tummarna på att du slipper gå över tiden allt för längen gummsan.

Lipstick Jungle




Har blivit frälst i denna serie, skönt att ha något att titta på när det är uppehåll på mina andra favoritserier som Greys Anatomy, Desperate Housewives och Private Practice.

Morgonjogg

När jag kom tillbaka efter semestern så meddelar Emsan mig att hon minnsan varit ute å joggat varje morgon sen hon börja jobba efter semestern! Hur duktig e hon inte då?! Slutat röka (snart 3 mån) OCH börjar morgonjogga. Kan ju inte vara sämre jag så nu har jag press på mig att ut och jogga varje morgon, kan ju inte komma till jobbet och säga att jag inte gjort de av någon trög anledning när jag vet att hon är ute. Så det är ju bara att ställa klockan på 6.30 varje morogn och ge sig ut. Denna veckan ska vi börja med styrkaträning på gymmet oxå, får väl se vilken eller vilka dagar vi kan få ihop det.

Tack Emsan för att du puschar mig - behöver jag nu efter semestern =)


Kulturkalaset

Har bara varit inne på kulturkalaset en gång och det var på Europe som spelade en gratiskonser på Göta Platsen, men OMG va folk!! Var nästan så att man fick lite små panik vissa stunder. Samma på spårvagnen hem, tror aldrig vagnen varit så knökfull till Mölndal som den var igår.



Innan så bjöd Lisa på Tacos så vi satt hos henne och tjöta å mumsa på god tacos, mycket trevligt!

Tack Lisa för mycket god tacos!

Veckans luncher vad då klart....

Älskar att förbereda, vet nog dom flesta som känner mig väl. Så idag har jag gjort veckans luncher och fryst in.
Blev makaronipudding, tog kalkon istället för skinka och lade till lite chillikrydda och chillisås. Nästa rätt blev pasta med tonfisksås var ju tvungen att avika från receptet även här så jag tog bort vitlök och ost och blanda i champinjoner,chilli och oyster sås istället. Blev smarrigt! Gjorde igår en korvstroganoff med lök och champinjoner. Så nu finns det lite att välja på i frysen till veckan. =)

Fredagsfika

 I veckan var det jag och min goa kollega Micke som hade kökstjänst, tyvärr verkar det som att jag tappat närminnet på semestern så har inte skött mig så jättebra - stackars Micke!
Men som sig bör så är det kökserna som får bjuda på fredagsfika, Micke gav förslaget att vi kunde baka varsin  Red Velvet, vilket jag tyckte var en kanon idé. Red Velvet var den som jag baka till midsommar som jag skrev om här och här.
Receptet hittar ni här


Jag hade blåbär till garnering


Micke hade hallon till garnering

Retur och glas

Så här blev det med lådorna för pamtflaskor och glas


Blev väldigt nöjd. Så tack än en gång Kikan för dina briljanta ideér =)

Balkong golvet klart!

Så här såg det utan innan


Tråkigt ljusgrått betong golv som var icke mysigt och kallt.


Reglerna på plats


Och här helt klart!

Underbart, vi blev så nöjda. Nu är det mysiigt och inte så kallt om fossingarna att gå här ute. Dax för att inredning ;-)

Balkongen... igen...

Nu är den på G, idag har svärfar gjort halva, så imorgon ska han göra resten! Världens bästa svärfar =) Bilder kommer inom snar framtid.

Pyssel pyssel...

Gick förbi Arkivet, kunde inte låta bli att slinka in och shoppa lite.





Passar på att visa lite fler kort jag gjort nu och några för ett tag sen.







          

Sommarfyndat!

Skooooor såklart, var säkert två veckor sen jag löpte ett par skor sist så idag fick det bli två par! Men de kosta mig bara 99:-!! :-D





Båda paren fynda jag på Lindex - första gången man köper skor där.

Present!

Mammsen har varit och hälsat på i 2 dagar nu, å jag fick present hihi me like! ;-)

              

              
Helt underbart armband som är köpt i en mysig butik på Haga som heter Fanny Michel, dom har massa fina smycken och även skor och väskor. Värt ett besök kan jag lova.

Tack snälla mammsen för armbandet, är så underbart!

Jag och Mammsen gjorde stan...

Först gick vi på mysiga Haga





Tog vi en fika på Café Kringlan - mega bit fick man, roka inte hela fick lämna 1/3 del ungefär och då kan ni fatta att den var stooooor =)

Var även här på Haga som mammsen hitta armbandet till mig som jag skrev om i detta inlägg. Fick även en antik vas som är i samma serie som detta jag fått tidigare av henne.

Vi drog vidare till Antikhallarna - hitta dock inget fund där denna gång utan gick å käka lite lunch på The Golden Days, mega gott var det, vi käka grillad oxfile med potatisklyftor och en megasuperduper god pepparsås!

Kom äntligen ihåg att gå till Granit och inhandla smarta lådor för att ha retur och glas i, fick ideén (igen) efter Kikan.
 
Efter lunch var vi laddade på nytt och drog vidare till Botaniska, dom har Orkidé utställning just nu fram till 30 augusti. Tror aldrig jag sett så mycket orkider på en och samma dag, alla vackra på sina sätt. Tyvärr glömde jag ju min SX1 (kameran), var ju en miss för det var mycket att fota, hade ju dock mina lilla kamera med mig som tur var. 





Fanns hur många olika sorters orkidér som helst, i alla de olika fomer.


Fina Dahlior.

S E M E S T E R - Slut?! =(

Precis när man vant sig vid att ha semester så ska man börja jobba igen =(

Regn?! Jaha då får de bli pyssel!

Är ju en del födelsedagar framöver och då är det trevligt att ha korten klara =) Så idag sitter jag och pysslar lite, passar ju bra eftersom det regnar. Dock så går tiden alldeldes för fort.... på onsdag är det jobb igen =(

Besök

I veckan har vi haft besök av sambons bror och hans 2 härliga barn. Vi har varit på Bushuset, Liseberg och Slottsskogen.

Bushuset var det fullt ös, även jag kröp och gick i tunnlar och gångar, varmt som i en bastu men barnen gilla när man var med och lekte såklart =)
 

Efter Bushuset begav vi oss till Kungälv och tog en sväng i till Bräckboden och köpte massor med kex och kakor, och åkte bort till Bohus Fästning och satte oss och fika där.





Liseberg - ja vad ska man säga.. det var inte bara vi där kan man säga! OMG vad folk + varmt. Dom åkte inte så mycket pga köer men vi hälsa på hos kaninerna och titta på en teater, åkte fisketuren som snurra som bara den. Kommer ihåg när vi åkte den när vi var där med grundskolan HAHA tro det blev 14ggr på raken, Monica fick gå av efter 4ggr och Cissi efter 11ggr men tror det var jag, Sarah och Anna (kan varir ngn mer) som var kvar alla 14ggr, härliga minnen! =)



Innan dom skulle med tåget så hann vi med Slottskogen oxå, hälsa på Sälma, Holme, Agnes och dom andra sälarna.
 


Ståtliga svarta svanar träffa vi på. Svarta svanar kommer ursprungligen från Australien, är ingen flyttfågel utan stannar i ett område med 100 kilometer i omkrets, föredrar sjöar med sötvatten eller bräck tvatten.


Pippi Pelikan låg och sov så sött.


Vinka hej till pingvinerna oxå. Sen blev det fotboll och glass i gräset.

Marängswiss... mmm gott!

Denna goda bjöd familjen Lång på när vi var där för ett tag sen.


Var mega smarrig, själv brukar jag ha i hallon och banan (ingen daim). Blir smaskens de oxå, men inget slår ju färska bär!

Tack fam. Lång för en trevlig kväll!  =)

Wiiiiiii

Vansining roligt att spela Wii ;-) Har spelat lite jag å sambon nu på semestern. Har mest blivit Wii Sports Resort, för ett tag sen så köpte sambon motion plus, som gör att kontrollen blir ännu mer rörelse känslig, apkul!

Sommaren med Göran!

Det var en rolig film, men även en sån där pinsam film. Trodde det skulle vara mer roligt och mindre pinsam men bra var den iaf =)


Bild lånad från tv4.se


RSS 2.0