Semester filmer

Eftersom det regnar var och varannan dag så blir det ju lite filmtittande, ganska så mysigt att gå ner i biorummet och krypa in under en film och kolla på film.



Har tittat på Rosa Pantern 2, vilket jag blev överraskad, den va ju skitbra! Fick mig många goa skratt.


Hyfsat bra, var lite seg och när det väl hände grejer så hängde man inte riktigt med. Jobbigaste var nog att lyssna på norska men ha engelsk text. För det första så hade dom översatt helt tokigt vissa gånger och stängde man av texten så hängde man inte riktigt med. Men ändå en sevärd film såklart.


Kanske inte den bästa serien men har sin charm =)




Detta var väl inte världens roligaste film men man fick sig allt några skratt.



Denna var en äkta romantisk komedi med härligt slut, kanske mer romantisk än komedi. De gillar jag =)



Såg denna när den kom ut på bio men nu gick den på Canal+ så hade inget för mig så tittade på den igen, lite småkul film.



ÅÅÅÅ har ni inte sett denna så se den! Är inte alls mycket för vampyr filmer men denna älska jag, var ett bra tag sen jag såg den men var bara tvungen att ta med den även om det inte var en film jag sett nu på semestern.


Som ni ser är det en väldig blandning på filmer de blir, men gillar mest komedier, man blir ju så glad! =)

Dagens blomma

Går till min underbara vän Sarah, du är världens goaste, tack!


Valdemar

I veckan var vi och hälsa på lille Valdemar, en sån fruktansvärt söt liten kille han är. Fick iaf göra kort till han och såhär såg det ut



Han fick även en Spöket Laban mjuk go skallra och Spöken Laban bestik, missa dock att ta kort på detta :(

Målning som man blev halvnöjd med

Blev inte riktigt nöjd men får ju visa att det inte står stilla på balkong fronten, inte bara det gröna som det händer grejer med.



Målade med vitt best, men hade förväntat mig ett litet mer jämnare resultat, tycker det nästan ser ut som den bara är grundmålad, så funderar starkt på att spraymåla den helt vit.


Denna är det väl inte hela världen med, ska ju ändå täckas en del med massa fina blommor och växter.

Fler gubbar....

Javisst här växer de på trots regn å nästan ingen sol alls.


Kan man se att det är 3 som är mpgna och en till på G, dom är sådär smaskens goda oxå! mmmm

KATASTROF!

Min plattång började ryka... är inte så bra väl?! Så nu var jag tvungen att beställa en ny. Hoppas bara att den är lika bra som min gamla men det ska vara samma modell. Den höll ju faktiskt i 5-6år tror jag, använder den ju inte varje dag men känns ändå tomt utan den så hoppas min nya kommer snart =) Beställde från Baresso


Bild lånad från Baresso

Semester = Fullt ös!

Skulle behöva ha flera flera veckor för att man ska hinna med allt man vill hinna med. Man vill åka runt i Sverige, träffa alla sina vänner och sin släkt, sen ska man öven hinna göra saker hemma, pyssla å greja. Sen vill  man ju även bada, sola och slappa. Hinner ni med detta?!

Borta väääldigt bra men hemma bäst =)

Har haft det super i Olso, här kommer lite bilder om vad vi har sett


Oslo Opera, låg jättefint vid vattnet, invigdes den 12 april 2008. Bygget började 2003 så det tog några år att bygga, men det kan man förstå för det var en mäktig byggnad. Vi gick upp på taket och kikade på utsikten, var inte alls fel.
Inne i Opera huset finns det lite olika restauranger och barer. Det finns 3 olika salar, huvudsalen där finns 1364 sittplatser, en mindre sal som har 400 sittplatser sen finns det en provscen som dom kallar det med 200 sittplatser.
Försökte hitta hur mycket det kosta att bygga Operan men hitta inget tyvärr :( Men vet att marmorn som den är byggd av INTE kommer från Norge, utan från Italien, kosta runt 40 miljoner norska, skulle dom köpt Norsk marmor skulle den ha kostat runt 80 mijoner norska, de e sjukt!

Nästa kulturpoäng samlar plats blev Vigelandsparken.
Vigelandsparken börjades byggas på 1940-talet och parken innehåller över 200 skulpturer i brons, järn och granit.  Den är en av världens största skulptur park.
Gustav Vigeland hette mannen som stod för arkiteturen på skulpturerna och parken.
 
Fontänen är en av de äldsta i parken och blev helt klar 1947






Denna heter Monolith är uthuggen ur ett enda granitblock, 17 m hög och föreställer 121 st människokroppar.





Massor av fina blommor, mest olika sorters rosor.





Slottet fick nöjet att få besök av oss oxå. Lite annorlunda mot det slottet i Stockholm, man fick bara gå runt med guidad tur och man var tvungen att ha såna där snygga blåa plastskydd på fötterna och inga väskor av något slag fick man ha med sig in, ville man inte lägga ifrån sig plånboken så fick man lägga den i en transparant påse, ingen mobiltelefon fick vara på heller. Man fick inte ta på något allt, var en som råka ta på ett av borden som stod mitt i ena rummet, men fick onda ögat direkt, var en liten bebis med som jollra lite men då kom vakten direkt och sa till mammam att avvika från gruppen. Men hon kom tillbax efter en stund. Slottet i Norge är ganska litet om man jämför med i Sverige, har "bara" 173 rum medans slottet i Stockholm har 605 rum.
Inne på slottet fick man givetvis inte ta kort så har inga kort därifrån tyvärr.





Kan meddela att bussbolget Bus4you, jag skrev om tidgare var lika bra som jag hoppades på. På vägen upp var bussen helt full så det var tur att vi hade reserverat platser, visst kosta 30 kr extra men det var det värt. Vi hade bokat dom bästa oxå, alltså med mest utrymme =) Var väldigt smidigt när vi skolle boka om, bara tat logga in på dera hemsida med bokningsnummret, kosta inget extra heller (vi bokade om till en senare buss så vi skulle hinna gå på slottet).

Vi hann med en del restaurang besök oxå, var supergod mat överallt. Bäst var nog räkmackan på restaurangen på Operan som heter Sanguine.

Åsa, min svägerska hon är en hejare på att massera kan jag avslöja, hon hade ett eget litet massage vrå där hon gav oss helkroppsmassage, var så underbart skönt! Tack Åsa!

Rapport direkt från Oslo

Har anlänt till Hotell Best West Bondeheimen, hunnit att gå på stan en sväng och nu ska det snart ut å ätas å dricka något gott ;-)


En viking som stod och possera, var flera till men sprayade med guld eller silver så gilla denna bäst =)

S E M E S T E R

Äntligen, som jag har väntat, men nu är den här! Imorgon bär det av till Oslo i några dagar, ska hälsa på svägerskan. Vi åker upp med buss, fick bli det eftersom dom håller på att greja så man kan inte åka tåg raka vägen till Oslo härifrån just nu. Men vi hitta ett bussbolag som verka bra, stora sköna säten och grejs, Bus4You heter det. Får la se om det är så bra som det verkar =)

Nu tycker att alla ska ta å dansa soldansen så den vågra sig fram genom alla molnen, var framme förut å kika men försvann igen =(

Växterna trivs tror jag minnsan

Dom börjar komma med frukt så det verkar som att dom tycker att jag sköter dom ganska OK.





Även tomatträdet kommer med små bidrag oxå.

Semestern 2 dagar bort...

Snart får jag äntligen semester... min kropp är så mega mycket inställd på semester så det är galet. Är mega trött på dagarna så fort jag är på jobbet om jag så har sovit 5 timmar eller 10 timmar!
Semestern varar i hela 3 veckor, och under tiden ska vi åka till Oslo, få lite olika besök och en sväng till Borås djurpark med några av våra vänner. Joooo vi måste träffa fd. Lennart, numera Valdemar, M får träffa han redan imorgon men en annan ska vara kvar här i Götet och jobba både imorgon och på lördag =( men efter regn kommer solsken, elle? =)

Diggiloo på Läckö Slott

Var en helt underbar show, hade på något vis fått för mig att det inte skulle vara så mycket att ha men tji fick jag! Om man ska klaga på något så är det regnet då, kom en sån fruktansvärd skur så man kunde inte göra annat än att sitta och titta ner i baken, dropparna var stora som en hel pöl. Men hade ju mycket trevligt sällskap med oss som vi hade campat och ätit god med dagen innan. Campa gjorde vi på Kronocamping i Lidköping, var jättefin så den skulle jag varmt rekomendera. Hade en jättebra bra restaurang som heter Sjökanten, smarrig mat som bara den och man fick vääääldigt mycket på tallriken oxå.

 Vårt nya tält. Funka bra, tyärr har den ju ingen reghätta då ;-)

Den här var inte helt fel att ha med.


Den stora och goda maten på Sjökanten.


 
Både jag och Nina var proppmätta men en dessert kunde vi ju inte motstå och inte heller en BaileysCoffé... mmmmm gott!


Strömstedt, Brolle, Lasse och Mojje


Maffigt!


Så när vi skulle åka ifrån parkeringen som bestod av en åker så var det hyfsat lerigt och på vägen till bilen såg vi massor som körde fast, så gjorde även vi. Som tur var hade vi ju med F och P i bilen + att det kom en vänlig själ och hjälpte oss att putta. Så vi M fick tvätta bilen mitt inatten när vi kom hem till Gbg, kul.. inte... Men hem kom vi =)

Brolle!!

Har aldrig innan tyckt att Brolle var något speciellt, visst han sjunger ju riktigt bra, men... ett stort MEN... såg han live i söndags!! OMG, så snygg och sicken utstrålning, rösten är ju helt underbar även live... shit pomfrits säger jag bara!

Titta å njut!


Får rysningar...

Ser ju så grymt härligt ut! =)

Ännu ett fynd...

Idag när jag kom hem hade det kommit ett litet paket med ännu ett fynd från Tradera, denna gången var det en vaxduk... JAAAA ni läste rätt, Cina har köpt en vaxduk! Veeeeet inte riktigt min stil men vänta bara tills ni får se den =) Anledning är ju att det är ju stört omöjligt att hålla bordet ute på balkongen rent. Jorå den ska allt vara ute, inte inne på köksbordet inte, då hade jag verklighen blivit orolig för mig själv om jag lagt på en vaxduk på köksbordet. Nu ska inte ni ta illa upp ni som har det... inte alls. Det är bara så att jag är inte någon duktjej alls egentligen men helt nakna kan ju inte borden vara så brukar ha på så enkla dukar som möjligt!


Javisst är den marinblå med vita stjärnor... så duktiga ni är på att gissa ;-)

Tur vi köpte AC...

... verkligen... är ju så varmt och soligt ute!! Jo jag är liiiiite bitter på vädret just nu. Visst det behövdes regn men nu har det kommit så nu kan det få försvinna igen. Vill ju att den där stora gula varma grejen ska komma fram igen!!


Drinktips

Här kommer lite bål och fler drinktips.

Piggelin
Köp ett storpack med piggelin, skär bort det från pinnarna och smält ner det i kastrullen som står på 2:an på spisen, blanda sedan detta med 50-70cl sprit och sen ca 1,5l sprite. Blir enkanon trevlig bål som lätt slinker ner enligt min kollega. Eller som jag ska göra imorgon, blanda bara enstaka drinkar.




Bild lånad från gb.se


Rabarberosca
Finhacka rabarber och lägg i botten på glaset, tillsätt lite råsockker och full på med valfri alkohol (vodka, rom etc.) och fyll upp med sprite/7-up.
Ska tydligen bli väldigt smarrigt, har inte hunnit testa utan fick även detta tipset av samma kollega som gav mig tipset ovan.


Bild lånad från ica.se


De tar sig...

Herregud tror jag fått fel... tomatplantan är numera ett tomatträd!! Och den slutar inte växa heller, ska det vara så??





Jordgubbarna växer oxå mer och mer för varje dag, så kul!


Längtar till som är ätmogna så man kan få smaka.... mmmm gotti gott gott.

HAHA nu när jag skrev gotti gott gott kom jag och tänka på en röra jag och min syster Anki brukade göra när vi var små som vi kalla för Gotti Gotti, man kan väl kalla det någon slags smetliknande sörja =)

 

Milkshake

I värmen är det gott att svalka sig lite med en smarrig milkshake =) Sambon gjorde en häromdagen, superenkelt, bara mjölk, glass och valfria bär/frukt.
Han gjorde såklart med hallon *slurp*


Diggiloo diggiley...

Nej men nästan. På lördag bär det av till Lidköping å campa, och på söndag ska vi till Läckö Slott och titta på Diggiloo. Har äntligen fått köpt mig en riktig sovsäck som jag velat ha sen jag var på buggläger i Strömstad 1990 eller nå't. Men nu äntligen fick jag tummen ur och köpte en Haglöfs som ska vara komfortabel även om temperaturen går ner till +6. Vi har även köp oss ett nytt tält, ett litet större och bättre. Det vi hade innan var ett billigt från Jula eller något som hade en regnhätta, de borde säga allt!


Bild lånad från Diggiloo

8 Juli

Kjell har namnsdag och det är pappsen födelsedag, tyvärr fick lämna jordelivet för dryga 6 år sen alldeldes för tidigt. Hoppas ju på att han finns någonstans och känner/vet att jag tänker på han och att jag saknar han otroligt mycket varje dag.

            
            Bild lånad från Wikipedia.

Innan pappsen kom upp till Bohuslän och blev Curth på Tappen så jobba hans som trädgårdsmästare, vilket han tog upp sen när vi gav han ett växthus i present. Efter det köpte han ett till men var ju inte nog med det, han köpte ett till som var monster stort =) Men vad mycket fint han odla, massa fina blommor. Bl.a denna ovan som heter Änglatrumpet, han fick dom till att bli väldigt stora, vissa var nog längre än mig. Detta var tyvärr innan jag blev fotogalen så har inte så mycket bilder på det tyvärr :(

Grattis Pappsen, hoppas du har det och att vi ses någongång i framtiden. *Miss u*

Tradera fynd

Kikar allt en hel del på Tradera och ibland så vinner man bra auktioner.



Denna söta lilla skylt, jaaa vet man kan göra en själv hur enkelt som helst... jo den iaf kommer att få en plats... gissa var?! Jo balkongen såklart ;-)


Marinblå är dom, ser mest svart ut på bileden tyvärr. Dessa kommer att hamna på en bänk som jag ska köpa på Jula och måla i vitt så har man lite extra sittplatser, kommer nog bli läckert..... min syn som jag har av det färdiga resultatet är iaf gött läckert!  Jo självklart kommer bänken stå... ni vet var =)

Du ger mig bra vibrationer...

              



Jorå, denna maskin gör allt sitt jobb, det är på en sån här jag å Emsan spenderar tid på ca. 2ggr i veckan. Sjukt att man faktiskt kan få träningsvärk ibland av vibrationerna. Men vissa övningar man gör så känns det verkligen som om det vibrerar sönder inne i örat, kittlas som bara den.

Änglar finns dom?

Klart dom gör, fick två stycken av Flisan som jag har på balkongen



Pallen dom står på kommer att bli vit inom en snar framtid, då kommer den passa ännu bättre in =)

Bokfynd

På väg till bion idag tog jag å Flisan en sväng in till Bokias rea butik i M centrum, självklart hitta man ju massor men fick begränsa sig =) En del böcker var det 70% av rea priset på och en del 50% eller 30%!


Leverans

Idag var det dax för leverans av material till trätrallen.

                    



Dock var det hyfsat svettigt att bära hela denna högen till balkongen, dessa låg alltså på framsidan men dom skulle ju runt till baksidan där balkongen är, som tur var hade jag hjälp av en enarmad Flisan så det var skönt!



Ninas sommardrink

Har förberett nu med Ninas sommardrink och lagt i i frysen. Den är verkliegn supergod, tar man en skopa av den frysta massan som består av det som visas på bilden och blandar ut med sprite/fruksoda eller liknande. 


Egentligen skall det vara ren ananas juice men hittar aldrig det =(

Har fått idén från min vänn Nina, därav namnet =)

 

Inventering

Igår på jobbet hade vi inventering, alla tycker det är årets tråkigaste dag, dock inte jag =) Men så jag väl kanske inte helt normal heller.... ;-) Tycker det är jätteskönt att få lite ordning och reda och är ju ett avbrott mot det vanliga jobbet som man gör varje dag!.
För att muntra upp mina kollegor så baka jag en inventeringskaka, gjorde en likadan sist år som blev uppskattad så tog en favorit i repis.

Såhär såg den ut ogräddad


Och såhär såg den ena ut klar =)

Receptet? Japp här kommer det, den är verkligen superenkel att göra.

140g smält margarin
2dl socker

Rör ihop detta tills det blandats ordentligt, tillsätt sedan

1 ägg
2dl mjöl

Blanda nu allt och sen häll över det i en smord form, tryck i de bär man vill ha i. Har testat med vinbär, hallon och blåbär.

Ställ in den sedan i en 175 grader varm ugn och låt stå där i ca. 30 min.

Loppis del 2

Här kommer lite mer bilder från den Loppis jag och Lisa hamna på i helgen.

 
Så söta tuppar! Den till höger ser ut som en cowboytupp ;-)

Var massa små stugor, var jättemysigt.




Mycket folk, mest av den äldre generationen.


Varmt var det oxå så vi drog vidare till strande och käka fruktsallad som Lisa bjöd på.

Mmmmm det var smarrigt värre!



RSS 2.0