Ullared idag

Var iväg idag med min mamma och syster och två av mina syskonbarn till Ullared/Gekås.
Var inte så mycket folk så va riktigt kul att går där och titta, tog vi oss en lite paus å fika inne på gekås.
Hitta såklart ganska mycket fast man tror när man åker dit att man inte ska köpa så mycket, konstigt!


Mega söt ljuslykta och en adventsljusstake


Så en helt underbar elljusstake, blev helt förälskad när jag såg den och kunde inte åka hem utan den!


Klart man måste få med sig en väska hem oxå ;-)




Så lite pyssel å papp oxå såklart! De på sista bilden ovan är från Handelshuset som ligger alltså på Gekås området. Har massa massa papper och embossingpulver och dynor, en hel del stämplar oxå som ni kan se men bara monterade.

Som vanligt gick vi å käka där vi alltid äter, mamma försökte få oss att gå till något "nytt" ställe men hon blev ganska hårt neröstad, tur var väl det för då hae jag ju inte kunnat ta min favvo pizzavariant



En rolig dag och många fler saker fick man givetvis med sig hem =)

Tack, mammsen, systeryster och J och V för en rolig dag, kram till er =)


Nyhet!?

Var i Danmark i helgen och hitta där en Marabou nyhet



Har inte sett den här i Sverige, har ni det?? Den var väldigt god iaf, söt som attans men god. Inget man äter en hel kaka på samma gång iaf =)


Glassafton

Lisa bjöd på glassafton i förra veckan, var så mysigt och gott!

Ni ser ju själva....




Grattis Malin!

Min underbara vän Malin fyller år idag!



Grattis gumman, hoppas du har en underbar födelsedag!

Nya böcker

Eftersom jag inte hinner gå på bokmässan så bestämde jag mig för att beställa lite böcker till mig själv istället.


Fler kort...

Har nu gett bort några av korten jag gjorde för ett tag sen, så nu kan jag visa dom även för er.


Detta fick Alina och hennes föräldrar, tillsammans med 2st body's och en nalle kompinerad skallra

Sen får man inte glömma av att det är en lycklig stora syster i detta fall oxå så hon ska ju oxå ha kort såklart =)

Höst fint på balkongen



Plockade de sista tomaterna från plantan för den hade blivit för full för att få vara kvar så de sista får ligga ut och mogna helt


Sälen med tjejerna!

Vi är en liten udda grupp sammansättning tjejer som umgås så mycket vi hinner och vi trivs som fisken i vattnet med varandra. Kan gå ett bra tag mellan gångerna vi träffas men när vi väl träffas är det som om vi inte varit från varandra en dag. Vi fick iaf till det och åkte upp till Sälen, Malin som numera jobbar och bor där hade fixat värsta sviten! Vi åkte upp redan på torsdag, packa in oss 5 brudar i en golf, de gick :) Egentligen skulle vi haft två bilar för vi skulle varit sex brudar men satckars Vickan bidde sjuker =( tråkigt men men det kommer fler gånger.

På fredag morgon vaknar man upp och när man tittar ut genom fönstret ser man detta, inte alls illa det.


Sen ut och shoppa på 50% REA på Stadium med ensam rätt, gött lyxigt. Hitta såklart massa så lite fattigare blev man allt men det var det värt. Inhandla även mat och fika så vi skulle klara av vandringen.


Vandringen denna dag blev på cirkus en mil uppe på Sälen fjällen, så himla mysigt, solen lyste för det mesta av dagen. Vi gick till Hemfjälls stugen, mumsa på lite mataktigt och såklart massa fika, helt underbart!


Fick vi ju provsitta liften =)

På kvällen gick vi till en mysig restaurang som heter Gustav Grill & Bar super trevligt såklart, massa god mat och tjat, så lite att dricka till de så var det ju inte svårt att få en underbar avslutning på en härlig dag.

Lördag - Malin fixar en minibuss så vi kan åka lite längre upp i landet, vi tar oss igenom Mörkret och vidare till Fulufjäll där man hittar Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Man trodde inte att man kunde hitta något vackrare än vad man fick uppleva dagen innan, men de gick.

En helt otrolig tur fick vi oss, gick igenom en nästan trollks skog fram till fallet.



Malin står farligt till ute i vattnet och fotar med sin EOS 450D, men vad gör man inte för en bra bild, och ta kort är något hon kan.


Fallet underbart dånande mitt ute bland bergen. Vi valde här att gå upp, över och ner för det. Man kunde även välja att gå enda fram till det.
Fallet är 93m högt och har ca 70m fritt fall.
Så det vara ju bara att börja traska och dra med sig sin kropp uppför berget.


Säger ni då? Svårt att förmedla med ord och bilder vilken underbara vyer man fick se. Som ni ser är det ganska stenigt på vägen över men det var värt varje steg på stenarna för att få uppleva det.


Här ser man början av fallet

När vi kommit ner så var vi hungriga som vargar så vi drog till Idre och käka lite. Dagen var ju inte slut med det, vi drog vidare. Nu var vi faktiskt så lugnt uppe i landet att vi kunde se renar så vi höll våra ögon extra vaksamma men dom hade nog bestämt sig för att inte visa sig för =( men man kan ju inte få allt. Vi åkte iaf upp till ett ställe som heter Nipfjället.




Malins bild - EOS 450D

Sen drog vi hemåt till Sälen igen efter lite olika gissningar om bilen skulle rulla bak eller fram - ni förstår den dagen ni kommer dit! =)

Så kom söndagen =( och vi skulle åka hemåt igen.


Och plats fick vi även vägen hem

Helt underbar resa -  om ni inte varit och vandrat i Sälen på sommaren eller hösten så vill jag bara säga gör de!!


Tack brudar för en helt fantastiskt underbar helg, och tack Malin för allt du fixa och ordna för oss!
Älskar er!



Alina

Hälsa på en gosig liten tjej igår =) Alina, mer kan ni läsa om det här

Händer inte så mycket här...

Eller man kanske ska säga att det är det gör! Alltså i mitt icke cyberspace liv =) Så hinner därför inte att skriva så mkt, men ska försöka ta tag i detta, har ju massor att berätta och visa sen Sälen resan och massa mer. De kommer de kommer...

Lite kort...

Gjort lite nya kort, visar här några av dom








Äntligen

Har tomaterna börjat få färg =)


GRATTIS JOHANNA OCH ROBIN!

Dom har fått en söt liten tös! Blev helt klarvaken när jag titta på mobilen imorse, mest för att kolla vad klockan var  (hur länge till man kunde sova) och hade då fått ett underbart mms att dom hade imorse vid 05.00 fått en söt liten tjej!





Grattis Robin och Johanna till ert nytillskott i er familj!


Sjuker

Jorå har allt fått en dunder förkylning och allt vad det innebär med hosta, ont i halsen, feber och sån't där smått å gott. Har mest legat i sängen eller soffan denna vecka därav inte så mycket aktivitet här på bloggen. Idag har jag och Lisa en pysseldag så hon är på väg hir nu så ska vi sitta å pyssla dagen lång! =)

Dr Quinn

Har precis blöjt igenom den tredje säsongen av Dr Quinn, kan knappt bärga mig till säsong 4, finns redan ute på dvd med svensk text så är ju bara att inhandla den, finns totalt 6 säsonger så har lite kvar. Dr Quinn började att sändas 1993 och höll på till 1998 tror att det var 149 avsnitt totalt.


Bild lånad från mortystv.com

RSS 2.0