Sälen med tjejerna!

Vi är en liten udda grupp sammansättning tjejer som umgås så mycket vi hinner och vi trivs som fisken i vattnet med varandra. Kan gå ett bra tag mellan gångerna vi träffas men när vi väl träffas är det som om vi inte varit från varandra en dag. Vi fick iaf till det och åkte upp till Sälen, Malin som numera jobbar och bor där hade fixat värsta sviten! Vi åkte upp redan på torsdag, packa in oss 5 brudar i en golf, de gick :) Egentligen skulle vi haft två bilar för vi skulle varit sex brudar men satckars Vickan bidde sjuker =( tråkigt men men det kommer fler gånger.

På fredag morgon vaknar man upp och när man tittar ut genom fönstret ser man detta, inte alls illa det.


Sen ut och shoppa på 50% REA på Stadium med ensam rätt, gött lyxigt. Hitta såklart massa så lite fattigare blev man allt men det var det värt. Inhandla även mat och fika så vi skulle klara av vandringen.


Vandringen denna dag blev på cirkus en mil uppe på Sälen fjällen, så himla mysigt, solen lyste för det mesta av dagen. Vi gick till Hemfjälls stugen, mumsa på lite mataktigt och såklart massa fika, helt underbart!


Fick vi ju provsitta liften =)

På kvällen gick vi till en mysig restaurang som heter Gustav Grill & Bar super trevligt såklart, massa god mat och tjat, så lite att dricka till de så var det ju inte svårt att få en underbar avslutning på en härlig dag.

Lördag - Malin fixar en minibuss så vi kan åka lite längre upp i landet, vi tar oss igenom Mörkret och vidare till Fulufjäll där man hittar Sveriges högsta vattenfall, Njupeskär. Man trodde inte att man kunde hitta något vackrare än vad man fick uppleva dagen innan, men de gick.

En helt otrolig tur fick vi oss, gick igenom en nästan trollks skog fram till fallet.



Malin står farligt till ute i vattnet och fotar med sin EOS 450D, men vad gör man inte för en bra bild, och ta kort är något hon kan.


Fallet underbart dånande mitt ute bland bergen. Vi valde här att gå upp, över och ner för det. Man kunde även välja att gå enda fram till det.
Fallet är 93m högt och har ca 70m fritt fall.
Så det vara ju bara att börja traska och dra med sig sin kropp uppför berget.


Säger ni då? Svårt att förmedla med ord och bilder vilken underbara vyer man fick se. Som ni ser är det ganska stenigt på vägen över men det var värt varje steg på stenarna för att få uppleva det.


Här ser man början av fallet

När vi kommit ner så var vi hungriga som vargar så vi drog till Idre och käka lite. Dagen var ju inte slut med det, vi drog vidare. Nu var vi faktiskt så lugnt uppe i landet att vi kunde se renar så vi höll våra ögon extra vaksamma men dom hade nog bestämt sig för att inte visa sig för =( men man kan ju inte få allt. Vi åkte iaf upp till ett ställe som heter Nipfjället.




Malins bild - EOS 450D

Sen drog vi hemåt till Sälen igen efter lite olika gissningar om bilen skulle rulla bak eller fram - ni förstår den dagen ni kommer dit! =)

Så kom söndagen =( och vi skulle åka hemåt igen.


Och plats fick vi även vägen hem

Helt underbar resa -  om ni inte varit och vandrat i Sälen på sommaren eller hösten så vill jag bara säga gör de!!


Tack brudar för en helt fantastiskt underbar helg, och tack Malin för allt du fixa och ordna för oss!
Älskar er!



Kommentarer
Postat av: Jeanna

vad härligt ni verkar ha haft det!! Vattenfallet e så jättefint tycker jag. Min pappa är uppe på Fulufjället o fiskar 2 ggr per år så jag har vart med där uppe o det e helt underbart!

2009-09-22 @ 20:21:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0