Chili & Cheddarkrans!
Och visst ser det väldans smarrigt ut oxå?
Kan meddela att den var väldigt god! Fick bli att vi synda och delade på en bit. Nu ligger den i frysen och väntar på att ätas upp, som den med all säkerhet kommer att bli under påskhelgen!
Denna gången är det min goa sambo som varit i farten och bakat detta underbara bröd, vilket han klara med bravur!
Receptet hitta min sambo på Allt om Mat
Ingredienser
1 st röd chili, t ex spansk peppar
1 st grön chili, t ex spansk peppar
50 g jäst
5 dl vatten
1 msk strösocker
2 tsk salt
100 g cheddarost, riven
13-14 dl vetemjöl special, (780-840 g)
Garnering:
1 st ägg
100 g cheddarost, riven
Tillagning
Finhackad röd och grön chili ger brödet lite karaktär. Varje krans består av 15 bullar som är lätta att bryta isär.
1. Kärna ur och finhacka chilin. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, chili, socker, salt, ost och mjöl, spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Dela varje bit i ca 15 småbitar som formas till runda bullar. Lägg bullarna som en krans på två plåtar. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
3. Sätt ugnen på 250°. Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö över ost.
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler.